06/102019 Opening academiejaar

06/102019 Opening academiejaar

06/10/2019 Opening van het academiejaar

Gepubliceerd: zondag 03 november 2019 20:17
Hits: 241

 

Feestelijke opening van het academiejaar 2019-2020

 

Zondag 6 oktober 2019 om 10.30 uur

Orgelzaal van het conservatorium - Muntplein 6 te Brugge

 

Alexander Declercq en Victor Pevernagie

 

Oktober is traditioneel de drukste maand op onze wegen en dat is overal te merken, want ook de VVA gaat van start met haar activiteiten: het bestuur nodigt u hartelijk uit op de opening van het academiejaar in de orgelzaal van het conservatorium van Brugge, Sint-Jacobsstraat 23-27 (ingang aan het Muntplein) om 10.30 u.

 

Zoals al enkele malen het geval is geweest, viel onze keuze op twee jeugdige muzikanten – zij zijn net over de twintig: Alexander Declercq en Victor Pevernagie.  Op die manier krijgen zij de kans om hun talent te demonstreren. Zij brengen een samenspel van piano en viool.

Alexander Declercq volgde klarinet en piano bij het Stedelijk Conservatorium in Brugge en studeerde af met de grootste onderscheiding. Hij is laureaat van verschillende prijzen, onder meer Cantabile (de bekende pianowedstrijd voor de jeugd) en de ‘Concours de Piano’ in Luik. Deze pianist volgde tal van stages en masterclasses, bijvoorbeeld met Anima Eterna van Jos Van Immerseel.

Victor Pevernagie speelt al viool van toen hij acht was. Hij haalde zijn diploma van deeltijds kunstonderwijs in Brugge en studeert sinds 2016 aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij maakt deel uit van het gloednieuwe Youth Orchestra Flanders en volgde masterclasses in Nederland, Hongarije en Duitsland. Victor bespeelt een viool van Pierre-André Veron, een Parijse vioolbouwer uit de eerste helft van de achttiende eeuw.

 

Na het optreden volgt de voorstelling van het programma en bent u  allen uitgenodigd op de receptie die, zoals gewoonlijk, onder een blauwe hemel zal plaatvinden.

Deze activiteit is gratis en u hoeft er niet voor in te schrijven.

 

Nadien kan iedereen aanzitten aan een lunch in Restaurant Sint-Joris Markt 29 te Brugge. Op de menukaart lezen we:

salade met gegrilde ‘Damse brie’

°°°

visbrochette met choronsaus en frietjes

°°°

appeltaart en koffie of thee

 

(2 dranken naar keuze, plat- en spuitwater inbegrepen)

 

Wie wil mee-eten, schrijft € 40,- p. p. over op rekening BE49 4700 2621 4171 van VVA - Regio Brugge vóór 27 september met de vermelding ‘lunch opening’.


top